Akcja Lublin   wejdź na czatarchiwum

FireBoard
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
O:brak oświetlenia a bezpieczeństwo mieszkańców (1 wejść) (1) Gość
W dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: O:brak oświetlenia a bezpieczeństwo mieszkańców
slawm (Użytkownik)
Fresh Boarder
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
brak oświetlenia a bezpieczeństwo mieszkańców 10 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 0  
Witam!
Chciałbym poruszyć temat bezpieczeństwa mieszkańców lublina w aspekcie nie działających latarni w mieście.
Przystanek na ulicy Jana Pawła II wg MPK 5602. Mieszkańcy os. Górki idą na przystanek MPK, również z przystanku wracając do domów muszą przejść przez schody prowadzące do wąwozu oraz w górę do osiedla Górki. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby wieczorami świeciły latarnie. Od kilku dni przestały świecić, nawet jeżeli świecą jest wieczorami nieprzyjemnie. Uczęszczam tą drogą na przystanek ok godz. 19 do pracy lub wracam z pracy.
Przy schodach stoją grupki młodych ludzi palących papierosy i czasami pijących alkohol a przeklinającyh, rosnące koło schodów krzewy potęgują zagrożenie. Zdarzały się w tym miejscu wymuszenia i rozboje na kobietach i młodzieży szkolnej. Wieczorami mógłby tą droga przejść patrol Policji z VII komisariatu.
Moja interwencja telefoniczna o naprawę oświetlenia w PGE Lubelskie Zakłady Energetyczne Spółka Akcyjna centrala tel. 081 445 10 00 zakończyła się fiaskiem, gdyż pani z centrali łączyła mnie z 3-ma numerami i nikt nie odpowiadał po 3 minutach oczekiwania zostałem rozłączony.
Pozdrawiam

Zgłoś moderatorowi   Zaloguj się Zaloguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
patriotazlublina (Użytkownik)
Platinum Boarder
O:brak oświetlenia a bezpieczeństwo mieszkańców 10 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 13  
Ja już nie mam złudzeń - nikogo nie interesują problemy mieszkańców. Twoja sprawa, podobnie jak szereg tu innych przedstawionych pozostanie bez echa... A świecić to pewnie będą nie latarnie uliczne, tylko "oczy polityków" przed wyborami...
+++
A swoją drogą za co miasto płaci energetyce? Konserwacja? Naprawa? Astronomicznie wysoki rachunek co miesiąc Zakł. Energetyczny Ratuszowi wystawia... Czy to ktoś kontroluje? Pewnie nie, bo to publiczne pieniądze.
+++
"Tylko w domu wariatów wariat czuję sie jak w domu..."
+++

+++
Proponuję zadzwonić na alarmowy tel. (991) Pogotowia Energetycznego (bezpłatny). Rozmowy są nagrywane i ewidencjonowane... Jak nie przyniesie to zamierzonego efektu ("nastąpi jasność w wąwozie na Czubach" proponuję złozyc pisemną skargę do Dyr. ZE Lublin - Miasto, 20 - 411 Lublin, ul. Wolska 12.
+++
Nie liczę na jakiekolwiek zmiany (na lepsze) w mieście i na tym forum, więc ten wpis prosze traktowac jako wyjatkowy. Ja milczę dalej, bo maja praca nie przynosi zamierzonych efektów. Serdecznie pozdrawiam.

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
slawm (Użytkownik)
Fresh Boarder
O:brak oświetlenia a bezpieczeństwo mieszkańców 10 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 0  
Dziękuje za wskazówki jak dalej sprawę pokierować. Życzę sukcesów w nowym środowisku i pozdrawiam.

slawm (Użytkownik)
Fresh Boarder
O:brak oświetlenia a bezpieczeństwo mieszkańców 10 mies. temu Oklaski: 0  
Widzę że moja wypowiedź jak również dwukrotne zgłoszenie w okresie 20-29 października 2009 na telefon alarmowy 991 ZE Lublin nie dostarczyło światła latarniom. Ludzie chodzą przez ciemny wąwóz z osiedla Górki na przystanek MPK w ciemności do czasu gdy się coś wydarzy.
Zostało tylko złożyć pisemną skargę do Dyr. ZE Lublin - Miasto, 20 - 411 Lublin, ul. Wolska 12, ewentualnie zainteresować prasę lub telewizje

Do góry Odpowiedz
Polska wersja: Polskie Centrum Joomla!